Завршен овогодишњи Видовдански конкурс љубињске „Просвјете“: По двије награде Зорани Михић и Милошу Сикимићу!

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

Жири овогодишњег “Просвјетиног” Видовданског конкурса завршио је рад и донио одлуке о томе коме ће припасти награде међу љубињским основцима и средњошколцима за литерарне и ликовне радове на слободну тему.

Од прије неколико година – дијељење награде најбољим младим ликовним и литерарним ствараоцима на традиционалном Видовданском конкурсу у Влаховићима

Од прије неколико година – дијељење награде најбољим младим ликовним и литерарним ствараоцима на традиционалном Видовданском конкурсу у Влаховићима

Најбољи литерарни рад међу средњошколцима написала је Душица Ковач, ученица четвртог разреда гимназије, док су и добитници још три награде у овој категорији, такође гимназијаци: друге – Ирина Шарић, а двије равноправне треће награде добили су Анастасија Вујовић и Милош Пудар.

У категорији ликовних радова за средњошколце, прва награда је припала Ксенији Вујовић, друга није додијељена, а трећу је добио Рајко Марић. И Вујовићева и Марић су гимназијалци.

Међу основцима старијих разреда, у категорији литерарних радова,  најуспјешнији је био Милан Пудар. Друга награда припала је Милошу Сикимићу, а трећа Зорани Михић.

Зорана Михић је уз ову трећу литерарну, освојила и прву ликовну награду међу основцима, док је друга припала Александри Кучинар, а двије треће равноправно дијеле Арсеније Вујовић и Анастасија Кучинар.

Од прије неколико година у оквиру Видовданског конкурса, љубињска “Просвјета” тражи и награђује најљепше рукописе исписане ћирилицом српског језика, а ове године прву награду равноправно дијеле Милица Пудар и Бранка Пепић, друга није додијељена, а трећа ће припасти Милошу Сикимићу.

У обавјештењу Извршног одбора Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Љубиња, достављеног “Мојој Херцеговини”, напомиње се да ће додјела диплома и новчаних награда (чији се износи не наводе), бити обављена на Видовдан,  у петак, 28. јуна, пред Храмом светог Кнеза Лазара, у љубињском селу Влаховићи. За све награђене обезбијеђен је превоз из Љубиња, а полазак је у 8 часова испред “Маркета”.

Моја Херцеговина