Заједно за развој наше заједнице!

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Позив за изражавање интереса за учешће на обуци за модераторе и промоторе локалног развоја

 

UNDPРазвојни програм Уједињених народа заједно са Швицарском агенцијом за развој (СДЦ) у склопу Пројекта Интегрираног планирања локалног развоја (ИЛДП) у сарадњи са општином Љубиње организира обуку за модераторе и промоторе локалног развоја. Обука за модераторе и промоторе локалног развоја је осмишљена тако да одабраним учесницима из локалних заједница на интерактиван и практичан начин понуди основна знања и вјештине које ће им омогућити да успјешно фацилитирају процесе локалног развоја у својим заједницама.  

Обука одабраних модератора је планирана за април 2013. године са трајањем од 3 дана и бесплатна је за све учеснике, а број мјеста је ограничен!

На овај начин, ИЛДП и општина Љубиње позивају све оне, који би хтјели да се више ангажују у локалним развојним процесима наше заједнице те искористе могућности програма обуке за  модераторе и промоторе локалног развоја, да пошаљу своју биографију (линк на пепоручени формат биографије се налази уз оглас), заједно са кратким мотивационим писмом у којем треба навести зашто би хтјели да учествују на обуци, визију своје будуће улоге у процесима локалног развоја те остало што сматрате важним, а тиче се разлога за укључивање у овакав вид обуке.

zajedno za razvoj zajedniceШта  програм обуке за модераторе и промоторе локалног развоја нуди?

– Знања и вјештине у вези партиципаторног планирања локалног развоја;

– Знања и вјештине о начину модерирања дискусија и постизања заједничког договора;

– Знања и вјештине за модерирање процеса изградње партнерстава који воде заједничкој реализацији конкретних развојних иницијатива на локалном нивоу;

– Знања и вјештине да посредујете и проактивно повезујете локалне ресурсе и потенцијале у функције локалног развоја,  а на основу партнерстава  измедју јавног, привредног и друштвеног сектора.

 

Пријавите се уколико посједујете:

– Средњу стручну спрему;

– Искуство у иницијативама на локалном нивоу (волонтерски пројекти, НВОс, локалне развојне агенције, МЗ и остале грађанске групе), а које је видљиво из ваше биографије;

– Мотивацију, жељу за новим знањима и спремност да допринесете развоју своје заједнице;

– Основне комуникацијске вјештине;

– Познавање енглеског језика је предност.

Биографију (преузмите формат за попуњавање кратке биографије) и мотивационо писмо пошаљите електронским путем, на е-маил адресу: витомирвојциц@yахоо.цом , или лично, г. Витомиру Војчићу у зграду општине Љубиње, најкасније до четвртка, 28. марта 2013. године, до 17:00 часова.