У Љубињу презентација пројекта „Jачање улоге мјесних заједница у БиХ“

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Презентација пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“одржана је дана 23. 08. 2016. године у салону општине Љубиње са почетком у 9 сати и 30 минута.

Пројекат заједнички финансирају влада Швајцарске и Шведске а укупна вриједност пројекта је 14,5 милиона конвертибилних марака.

У пројекту учествују 23 јединице локалне самоуправе из БиХ, односно 125 мјесних заједница које су изабране на основу јавног позива.

У активностима прве фазе до средине 2019 године пројекат ће утицати на побољшање зивота 300 000 људи.

Мјесне заједнице које су одабране у општини Љубиње су:

1. Крајпоље

2. Дубочица

3. Вођени

4. Крушевица

На церемонији присутнима су  се обратили Веско Будинчић начелник општине Љубиње и Мајда Ганибеговић менаџерица пројекта.

Начелник Будинчић је истакао важност овог пројекта за општину Љубиње и њене мјесне заједнице чијом ће се реализацијом створити услови за бољи и лагоднији живот грађана, изградиће се простори за мјесне заједнице и остали инфраструктурни и комунални објекти.

Општина учествује у суфинансирању овог пројекта са 30% или најмање са 70 000 КМ.

Пројекат проводи UNDP у БиХ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством правде Федерације БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Владом Дистрикта Брчко и оба ентитетска Савеза општина и градова.

 

Служба за информисање