Сарадња града Пожаревца и општине Љубиње

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


IMG_2854Протекле недјеље, у периоду од 15.-17.новембра у посјети нашој општини, боравили су представници града Пожаревца, предсједник скупштине града Жарко Пивац и директор Центра за културу Пожаревац Александар Лукић. Циљ ове посјете је био успостављање сарадње града Пожаревца и општине Љубиње на основу Споразума о успостављању специјалних паралелних односа између Републике Српске и Републике Србије који је потписан 26.септембра 2006.године у Бања Луци, а ратификован у парламентима учесница споразума следеће године.

Делегацију Пожаревца је примио начелник општине Веско Будинчић са својим сарадницима. Представници града Пожаревца су искористили прилику да честитају Веску Будинчићу поновни избор за начелника, и то по четврти пут, а од 2000.године од када се спроводе избори за начелнике који се бирају непосредним путем. У отвореном и пријатељском разговору разговарало се о успостављању сарадње пре свега у култури, спорту, образовању, туризму, али и у привреди, као и о заједничким наступима на привредним и туристичким сајмовима у региону. Договорено је да се сачини споразум о успостављању сарадње и да се одлуке усвоје у скупштинама града Пожаревца и општине Љубиње. Овом приликом је начелник Будинчић истакао да су за сарадњу са Пожаревцом заинтересоване све општине источне Хрецеговине у Републици Српској, а не само Љубиње, и то Требиње, источни Мостар, Берковићи, Билећа, Гацко и Невесиње.

Будинчић се захвалио на иницијативи града Пожаревца за успостављање сарадње са нашом општином и изразио чврсто увјерење да ће ова сарадња трајати и у правом смислу те ријечи и живјети.