Промовисан први број „Љубињске ријечи“

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

У пуној сали Народне библиотеке у Љубињу, у петак, 14. јуна, одржана је промоција првог броја новопокренутог магазина “Љубињска ријеч” чији је издавач НВО “Моја Херцеговина”.

Panorama-promocije-resize

Обраћајући се присутнима, главни и одговорни уредник магазина Драгиша Сикимић рекао је да је основни циљ овог магазина да “однесе” информације до најудаљенијих крајева љубињског краја, до мјеста гдје нема интернета и телевизије.

– Овим путем вас позивамо да убудуће активно учествујете и допринесете квалитету садржаја магазина, на начин да нас позовете и обавјестите о догађајима у Љубињу које треба медијски испратити, – рекао је Сикимић, посебно нагасивши да, уколико у Љубињу постоји нека егзистенционално угрожена породица којој је потребна помоћ, да о томе обавјесте, да би се кроз “Љубињску ријеч” покренула хуманитарна акција како би им се помогло.

Promocija-Ljubinjska-rijec1

Бираним ријечима, појаву првог штампаног медија, који се појављује послије вишедеценијске паузе, поздравио је и познати љубињски пјесник и редитељ Сергеј Ћук, који је нагласио велику важност овог магазина, објаснивши вриједност писане ријечи.

Једна од посљедњих реченица у вези са овим магазином, чији је по један примјерак бесплатно подијељен свим присутним, посебну захвалност за његово покретање, главни и одговорни уредник изразио је УНДП-у и општини Љубиње, без којих овај магазин сигурно не би угледао свјетло дана.

Promocija-Ljubinjska-rijec-016

Као специјални гост на промоцији, на задовољство присутних и редакције, присуствовао је академик филмске умјетности и наука Бранко Станковић, широј јавности познат као аутор култне емисије“Квадратура круга” која се емитује на Радио Телевизији Србије. Након што је приказан његов двадесетпетоминутни документарни филм “Зло је било јаче”, Станковић је прочитао и неколико одломака из своје књиге репортажа “Квадратура круга”.

Promocija-Ljubinjska-rijec-015