ПОСЛИЈЕ САЈАМСКИХ МЕДАЉА, КРЕНУО КОЗМЕТИЧКИ ПРОГРАМ ИЗ ЉУБИЊА

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

ЉУБИЊЕ – На једној од највећих сајамских манифестација које  се организују на Новосадском сајму, популарном ЛОРИСТУ (међународном сајму лова, риболова, спорта и туризма), љубињско предузеће „Љ – биље“, добило је пет златних медаља за своје производе, као и златни пехар за укупни сајамски наступ.

„Златне медаље добили смо за фитнес чај и чај од мајчине душице, за цвјетну воду од лаванде, за уље за масажу од смиља као и за мало комерцијално паковање етерских уља“, рекао нам је Божо Илић,  члан пословног савјета и партнер у фирми „Љ – биље“, напомињући да ово нису прва висока признања, које предузеће доноси са значајних међународних презентација.

У пет програма, у наше двије производне јединице у Љубињу и Билећи,  наставља Илић, сад имамо више од 200 производа регистрованих у комерцијалне сврхе, а најновији су нам они из козметичког програма, ког смо активирали прије непун мјесец дана, производећи у Љубињу прве креме за његу лица  од смиља. У овом програму планирамо производњу двадесетак различитих производа, с дневним капацитетом од 5.000 јединица.

У основне дјелатности „Љ – биља“ спадају производња сјемена и садница љековитог биља – у два циклуса годишње око милион биљака, плантажирање љековитог биља, првенствено оног са херцеговачког подручја попут смиља, лаванде, жалфије, вријеска, тимијана и рузмарина. те откуп и прерада самониклог, ароматичног и зачинског биља. У производној јединици у Билећи производи се и пакује готово стотину врста чајева, као и мноштво мирисних кесица и мирисних јастука од лаванде и смиља, а у Љубињу је погон за дестилацију, са котловницом и мини – лабораторијом, за етерска уља од  смиља, лаванде и жалфије, као и производњу хидролата (мирисних водица)  и личне козметике од лаванде, смиља и жалфије, те производња биљних екстраката како монокомпонентних тако и мјешавина.

Уз све ово у „Љ – биљу“ редовно истичу да они прерађују биље са еколошких чистих подручја Херцеговине, са подручја гдје се сударају планинска и медитеранска клима…И гдје има више од 300 сунчаних дана годишње, што су, другим ријечима, идеални услови за раст и узгој квалитетног љековитог, ароматичног и зачинског биља.

Bozo Ilic sa zlatnim peharom na Novosadskom sajmu

Божо Илић са златним пехаром Новосадског сајма додијељеном „Љ–биљу“