ОПШТИНА ЛОПАРЕ ДОНИРАЛА ВОЗИЛО ВАТРОГАСНОЈ ЈЕДИНИЦИ У ЉУБИЊУ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Начелник општине Лопаре Радо Савић уручио је данас кључеве ватрогасног возила начелнику Љубиња Дарку Крунићу.

Савић је, након потписивања уговора и додјеле кључева, изразио задовољство јер су Лопаре у прилици да општини Љубиње поклоне ватрогасно возило.

„Од Ватрогасног савеза Републике Српске, који је нама помогао да добијемо ново возило, сазнали смо да је и Љубињу потребно возило. С обзиром на то да смо раније из Швајцарске добили возило и да је наша Ватрогасна јединица у потпуности опремљена, у прилици смо да пружимо подршку другима“, рекао је Савић новинарима.

Начелник општине Љубиње Дарко Крунић уручио је захвалницу Савићу и захвалио Скупштини општине Лопаре и Ватрогасном друштву за донацију.

Захвалница Љубиње ватрогасци-01

„Ово ватрогасно возило нам много значи јер смо мала општина са скромним буџетом, а имамо велику потребу за оваквим возилима. У љетњем периоду имамо сушна љета и буде висока температура ваздуха, што изазива пожаре“, навео је Крунић.

Он је напоменуо да је у општини Љубиње штета од пожара у 2017. години износила 1,2 милиона КМ.

Командир Ватрогасне јединице Љубиње Миодраг Илић каже да је ова јединица први пут добила навално возило које ће служити за бржи долазак на мјесто избијања пожара.

„Овај камион је у Херцеговини потребан због неприступачног терена“, навео је Илић.

Он је додао да је Ватрогасна јединица Љубиње у протеклој години добила од Ватрогасног савеза Републике Српске ватрогасни џип са комплетном опремом.

„Када је ријеч о возном парку, имамо возила која су стара, а наших 12 ватрогасаца су добро обучени и спремни за изазове у овом послу“, рекао је Илић и истакао да је овој јединици потребна и цистерна.

infobijeljina.com