Opština Ljubinje dobila priznanje od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP BIH)

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP BiH) odabrao je 11 do sada najuspješnijih jedinica lokalne samouprave  (JLS) u Bosni I Hercegovini u procesima upravljanja lokalnim razvojem.

Kako je istakla predstavnica UNDP, odnosno voditeljica projekta ILDP, g-đa Aida Laković Hošo, cilj ove analize je bio da se oda priznanje onim JLS koje su u procesima upravljanja lokalnim razvojem do sada bile najuspješnije, ali isto tako i da se potaknu ostale JLS da ulože dodatne napore i unaprijede stanje za upravljanje razvojem u svojim administracijama.

Pored opštine Ljubinje nagrađene su i opštine:  Prijedor, Jablanica, Vlasenica, Velika Kladuša, Gradačac, Ključ, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Bosanski Petrovac i Laktaši.

Nagrađene opštine, odnosno Jedinice za razvoj u navedenim opštinama dobiće i simbolične nagrade – kompjutere/laptope .

Inače, opština Ljubinje je jedna od partnerskih opština UNDP-a, koja je u projekat Integrisanog lokalnog razvoja(ILDP) uključena još 2010 godine zajedno sa opštinama Zenica, Bugojno i Trnovo, a u proteklih 6 godina je preko 40% svih opština u Republici Srpskoj odnosno Bosni i Hercegovini uključeno  u ovaj projekat. Projekat je  podržan od strane  Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva pravde FBiH, Saveza opština i gradova FBiH, Savez aopština i gradova RS, a finansiran je od strane Vlade Švajcarske.