ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ ЉУБИЊЕ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


У недјељу, 21. септембра, на дан Рођења Пресвете Богородице, приређене су свечаности Крсне славе Општине Љубиње и Црквене општине Љубињске.

Света литургија служена је у Саборном храму Христова Рођења.  Литија је прошла Ул. Светосавском.  Славски колач Општине Љубиње преломљен је пред улазом у зграду органа општинске власти, а након ријечи честитке и благослова које је упутио свештеник билећке парохије Младен Жуловић, пригодне бесједе одржали су Начелник Општине Веско Будинчић и предсједник Скупштине Општине Љубица Козић.

Славски колач Црквене општине ломљен је пред храмом Рођења Пресвете Богородице, а након тога је у Светосавском дому отворена изложба археолошких налаза и других предмета који су откривени приликом стручних радова ископавања у простору унутрашњости старе љубињске цркве.

Изложбу је отворила Јелена Пујић, кустос Музеја Херцеговине из Требиња а стручно виђење и оцјену прелиминарних налаза дала је археолог Ивана Грујић.

Славска трпеза за званице, госте и све присутне приређена је у Хотелу „Нис-промета“, а на хотелској тераси приређен је музичко забавни програм, гдје су своје учешће имали: КУД „В. Гаћиновић“ из Билеће, Ансамбл народних игара и пјесама „Ј.Дучић“ из Требиња, фолклорне групе из Берковића, гости из Крушевца, а домаће снаге су чинили Фолклорно друштво „Љубиње“, „Љубињски звуци“ и гуслари љубињског друштва „Светосавље“.

15. Уличне трке „Љубиње 2014“ одржане су по устаљеном распореду и организацији.

Slava grada 2014-13 Slava-grada-2014-68 Slava-grada-2014-30 Slava-grada-2014-34 Slava-grada-2014-37 Slava-grada-2014-38 Slava-grada-2014-41