ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


На 14. сједници Скупштине општине Љубиње која је одржана 18. 07. 2014. године утврђен је нацрт новог статута општине и одлучено је да се овај акт упути на јавну расправу. Иначе ради се о усклађивању статутарних норми и рјешења према најновијим измјенама закона о локалној самоуправи.

Након извјештаја о остваривању прихода, који јасно назначава озбиљне проблеме, усвојена је Одлука о коришћењу средстава буџета којом се омогућује да дознаке буџетским корисницима буду на нивоу мјесечног остварења прихода,што очигледно погађа кориснике, али спречава отварање обавеза и трошкова без покрића.

Скупштина је усвојила и иновирану Одлуку о мјерама заштите од пожара, а на дневном реду су били и годишњи извјештаји о раду и финансијском извјештају јавних установа,агенција и удружења грађана чија се активност финансира или помаже средствима из буџета општине.

Усвојени су извјештаји СШЦ „Светозар Ћоровић“ , народне библиотеке Др „Љубо Михић“ , Агенције за развој малих и средњих предузећа, Агенције за финансије књиговодствено правне послове, а извјештај ЈУ Дјечији вртић није усвојен.

Усвојени су и извјештаји удружења грађана која су користила средства буџета за 2013. годину, и то: СПКД „Просвјета, Удружење „Зрачак“, Општинске борачке организације, Удружења пензионера, Црвеног крста, Ловачког друства и ОК „Љубиње“.

Скупштина је након проведеног поступка, односно конкурса за директора Агенције за финансијско књиговодствено правне послове именовала Весну Пецељ, досадашњег вд.директора.

На дневном реду данашње сједнице било је и разматрање могућности реализације идејног пројектаНВО „Моја Херцеговина“. Ради се о идеји изградње спомен парка и обиљежја у част недавно преминулог љубињског пјесника Сергеја Ћука.

У расправи која је почела презентацијом пројектне идеје, изнесена су мишљења о могућностима њене реализације. Као важно питање споменут је недостатак општинског прописа којим се уређује постављање, одржавање и заштита спомен обиљежја од јавног значаја, а други проблем је обезбјеђење средстава за предметну намјену.

Служба за информисање