ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Одржана 16.сједница Скупштине Општине

 

 

12.децембра 2014.године, одржана је 16.сједница Скупштине Општине Љубиње. На овој сједници одборници су разматрали 11 тачака дневног реда и донијели сљедеће акте из своје надлежности:

 

  1. Усвојен је предлог ребаланса Буџета Општине  за 2014.годину, па је донесена Одлука којом се текући буџет утврђује у износу од 1.679.750 КМ, што је за 1% више од лани утврђеног плана.

 

  1. Вођена је расправа о Нацрту Буџета за 2015.годину, којим се исти одређује на износ од 1.644.100 КМ, односно за 1% мање од ребалансираног буџета за 2014.годину.

 

  1. Усвојен је нови Пословник Скупштине Општине, који ступа на снагу након објављивања у наредном броју Службеног гласника Општине.

 

  1. Донесена је Одлуке о пореској стопи на непокретности, за 2015.годину, која је утврђена на износ од 0,15%, што је на садашњем нивоу.

 

  1. Донесена је Одлука о остваривању права на једнократну помоћ у 2015.години, којом се та права задржавају на садашњем нивоу.

 

  1. Прихваћене су оставке 2 члана Управног одбора Агенције за књиговодствене, финансијске и правне послове, и донесено је рјешење о именовању Управног одбора у саставу: Жељко Богдановић, предсједник, Даворка Дангубић и Милан Крунић, чланови.

 

  1. Разријешен је дужности члана Управног одбора Народне библиотеке Милан Круљ, а донесено је рјешење којим се на упражњено мјесто именује Драган Круљ.

 

  1. Усвојен је закључак о давању сагласности на Споразум о сарадњи Општине Љубиње и друштва „ALIQUANTIUM ENERGY PLC“.

 

  1. Разматране су информације о проблемима електро-снабдијевања Љубиња и стању и одржавању магистралног пута М-6, па је донесен закључак којим се Начелник Општине овлашћује и задужује да поново упути захтјеве којим ће од надлежних и одговорних органа и јавних предузећа, затражити  рјешавање утврђених и већ познатих проблема.

 

 

СЛУЖБА ЗА  ИНФОРМАЦИЈЕ