Нова иницијатива из Савеза: Биће расписан конкурс за израду грба, заставе и химне источне Херцеговине!

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

У Љубињу је данас одржан састанак Извршног савјета Савеза општина и градова источне Херцеговине, којим је предсједавао начелник општине Љубиње, Веско Будичнић.

ljubinje-sjednica

Главне теме састанка биле су Извјештај са конференције „Дани Херцеговине“, примопредаја дужности, те бројна текућа, економска и политичка питања везана за ову регију.

Учесници су се сложили да је покретањем конференције „Дани Херцеговине“, отворено  једно ново поглавље по питању економксог оживљавања и развоја ове регије, са надом да ће сваки наредни састанак бити што је боље могуће организован и са конкретним, и јасно видљивим резултатима.

Обављена је и примопедаја дужности за предсједавајућег члана Савеза, те је умјесто досадашњег начелника општине Љубиње, Веска Будинчића, на ову позицију именован начелник општине Невесиње,Момчило Шиљеговић.

Састајемо се годишње десетак пута да размјенимо мишљења, и то је свакако прави начин да имамо максимално усаглашене ставове по свим текућим питањима. Том приликом подносимо појединачне извјештаје о оствареним резултатима, и на тај начин градимо једну заједничку причу која се зове Херцеговина“ рекао је за  „Моју Херцеговину“ начелник општине Љубиње Веско Будинчић

Он је рекао да је предложено и да се направи једна заједничка Стратегија развоја свих општина и градова, по којој би се равномјерно развијала свака општина и град у источној Херцеговини.

Са једним квалитетним, заједничким пројектом Стратегије развоја, могли бисмо излазити и у друге регије и државе, и на тај начин остварити жељени циљ, а то је јача Херцеговина“ – додао је Будинчић

Будинчић је рекао да је овом приликом изнесено и једно потпуно ново размишљање и идеја, а то је да се на неком од наредних састанака усагласи и распише конкурс за израду грба, заставе и химне источне Херцеговине.

Неко то може назвати сепаратизмом, ја свакако не бих, међутим, источна Херцеговина има толико атрибута, потенцијала и богатства да, нећу рећи да буде држава, али свакако мора, може и хоће да се бори за себе, за своје становништво, а не да буде средство за поткусуривање свакоме и за свашта“ – категоричан је начелник Љубиња.

То су мотиви Савеза општина и то једноставно више нико не може зауставити. Нема разлога да то не радимо и да било коме сметамо. Поред тога што ми кроз политичку борбу желимо да овладамо концесијама и материјалним добрима Херцеговине у том смилсу, нема разлога да не остваримо и ову најновију идеју “ – закључио је за „Моју Херцегоивну“, главне теме данашњег састанка Веско Будинчић

Састанку Савеза ни овај пут није присуствовао начелник општине Билећа Миљан Алексић, а због обавеза је одсуствовао и начелник општине Гацко Милан Радмиловић.

Извор: Моја Херцеговина, Аутор: Драгиша Сикимић