Највеће окупљање Херцеговаца

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

Дани Херцеговине назив је конференције која ће први пут бити организована од 15. до 18. у августа у Требињу и Вишеграду, наводи се у саопштењу организатора.

Домаћини за покретање и организовање конференције су општине из Источне Херцеговине и Подриња (Билећа, Берковићи, Чајниче, Фоча, Гацко, Источни Мостар, Калиновник, Љубиње, Невесиње, Ново Горажде, Рогатица, Рудо, Требиње и Вишеград).

visegrad

“Овим путем”, наводи се у саопштењу организатора, “позивамо све заинтересоване да учествују на предстојећој конференцији, која представља прво и највеће окупљање Хереговаца на једном мјесту, како оних који у њој живе, тако и оних Херцеговаца у дијаспори.”

Циљ конференције је годишње окупљање свих оних који воле Херцеговину и оних који у њој виде могућност за пословне активности и сигурно инвестирање кроз разне врсте партнерства и индивидуалног улагања. Конференција Дани Херцеговине, је двојног карактера – развојног и забавног, приступ који ће креирати културу отвореног дијалога међу учесницима, а с циљем подстицања комуникације и стварања предуслова за реално сагледавање свих развојних могућности.

TrebinjeУлтимативни циљ конференције је развој и оживљавање овог дијела Републике Српске који обилује неискоришћеним потенцијалима очитованим у јединственим природним ресурсима, повољним климатским карактеристикама и еколошки чистом простору, те богатој културној баштини и вијековима дугој традицији. Источна Херцеговина, уз регију Подриња (дио Старе Хецеговине) је упркос овим потенцијалима дошла на само дно по развијености у Републици Српској, те је неопходно подстаћи активан ангажман Херцеговаца који у њој живе, али и Херцеговаца у дијаспори, како би ови простори постали мјесто квалитетног живота и повратка, а не континуираног исељавања.

Мјеста одржавања кључних догађаја конференције су Требиње и Вишеград, док су у осталим мјестима планирани мањи догађаји и организоване посјете, а у складу са интересовањима учесника.

Све додатне информције и контакте  у вези са конференцијом се могу пронаћи на сајту Дани Херцеговине.