Начелници општина источне Херцеговине завршили службену посјету Београду

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

Чланови Извршног Савјета Савеза општина Источне Херцеговине, јуче су имали састанак у Народној скупштини Републике Србије.

Састанку су, осим градоначелника Требиња и начелника општина Гацко, Берковићи, Љубиње, Невесиње и Источни Мостар, присуствовали  Душан Мракић, државни секретар у Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине, Григорије Веселиновић, савјетник у Министарству пољопривреде, шумарства и  водопривреде,  Вера Јанковић, из сектора туризма у Министарству привреде, Чедомир Јањић, замјеник градоначелника Зрењанина, Зорица Ђерић Стојчић, помоћник министра у Министарству саобраћаја, Анка Војводић и Петар Мргуд из Привредне коморе Србије, Мирослав Линта, посланик у Народној скупштини Републике Србије, те бројни представници удружења Херцеговаца која дјелују у Србији.

nacelnici 1

Разговарано је о сарадњи у области енергетике, туризма, саобраћаја и другим секторима, те бољем повезивању са Србијом. Истакнуто је да је Источна Херцеговина подручје са великим али неискоришћеним потенцијалима. На састанку је указано да је сарадња са Србијом неопходна, ради опстанка и боље будућности Херцеговине, која је, оцијенио је градоначелник Требиња, Славко Вучуревић, захваљујући политици на нивоу Републике Српске, доведена до сиромаштва и економске пропасти.

На састанку су донијети закључи о сарадњи избеђу Републике Србије и регије Источне Херцеговине, те о заједничким пројектима у области туризма, пољопривреде, саобраћаја и енергетике, који треба да се реализују у наредном периоду.

nacelnici 2