Мјесним заједницама у Љубињу додијељена ИТ опрема

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


У склопу пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”, данас , 21.06.2017.г,  у просторијама општине Љубиње, уз присуство представника УНДП-а Керима Жује, начелник општине Љубиње Дарко Крунић додјелио је информатичку опрему за мјесне заједнице Крајпоље, Дубочица, Вођени и Крушевица које су са територије општине Љубиње укључене у овај пројекат.

Начелник општине Љубиње се овом приликом захвалио Владама Швајцарске и Шведске, као и Развојном програму Уједињених нација на урученој донацији. Истакао је и веома добру сарадњу коју је општина Љубиње и до сада имала са УНДП у БиХ, и изразио надања да ће се та сарадња продубити и наставити у будућности.

Предсједници Савјета МЗ  Крајпоље, Дубочица, Вођени и Крушевица, који су данас примили опрему истакли су да ће им  ова донација значајно помоћи како би рад њихових мјесних заједница учинили и квалитетнијим и ефикаснијим и доступнијим за грађане.

Вриједност дониране информатичке опрема износи око 10.000 КМ, а поред мјесних заједница са територије општине Љубиње опрему ће добити још 130 мјесних заједница у 25 партнерске јединице локалне самоуправе у Босни и Херцеговини.

“Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Владе Шведске укупне вриједности 14,5 милиона КМ. За спровођење пројекта задужен је Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарсвом правде БиХ, Владом Брчко Дистрикт и оба ентитетска савеза општина и градова.

undp MZ2 UNDP MZ undp MZ1 UNDP MZ 3 UNDP MZ4 UNDP MZ5 UNDP Mz 7