ЉУБИЊСКИ ОСНОВЦИ ОДУШЕВИЛИ ПАНОНИЈУ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

ЉУБИЊЕ – На овогодишњим 10. Марковданским сусретима деце и песника у општини Бачка Топола успјешно је наступила и мала екипа наше Основне школе „Свети Сава“, коју је, као и прошле године, водила наставница Бранка Пепић.
Марија Шљукић, ученица 4. а разреда, отпјевала је пјесму Тоде Николетића „Моје маште кап, чаролије слап“ – и у својој конкуренцији освојила је треће мјесто.
Њени вршњаци из разреда Јована Гордић, Јован Радић, Лука Сулавер и Лука Сикимић извели су игроказ Бранка Ћопића „Мачак отишао у хајдуке“ и освојили награду за најбољу костимографију, док је Александар Пепић, ученик 8. разреда, освојио специјалну награду за своју пјесму на задату тему „Како се расте до песме“.
На тродневној манифестацији, организованој на локацији Панонији, 11, 12. и 13. маја, према ријечима Бранке Пепић, учествовало је близу 2.000 малишана из Србије, Републике Српске, Федерације БиХ, Црне Горе, Словеније, Македоније, Њемачке …а након такмичарских програма они су се дружили са пјесницима Тодом Николетићем, Слободаном Станишићем, Мирославом Кокошаром, композитором Јованом Јоцом Адамовим и члановима групе „Гарави сокак“.
У Љубиње су се вратили срећни и задовољни, а ускоро их чека наступ и на још једној манифестацији дјечјег стваралаштва у Врујцима код Ваљева.
Ж. Ј.

marija panonijapanonijaa panonija2панонија бранка