„Љ – БИЉЕ“ ЋЕ РАЗВИЈАТИ И ПРОГРАМ ТУРИЗМА!

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

ЉУБИЊЕ – Својим досадашњим програмима везаним за узгој и прераду љековитог и ароматичног биља, љубињско предузеће „Љ – биље“  додало је и – туризам.

Наиме, у понедјељак је у „Љ – биљу“ боравила прва организована туристичка група, са 55 туриста из Данске, а том приликом је речено да су се овом предузећу обратиле и неке фирме из Кине и Јапана, које су затражиле да се за њихове раднике обезбиједи вишедневни боравак, пошто их занима узгој и прерада субмедитеранских култура, којима се ово љубињско предузеће бави већ 20 година.

До првих контаката у вези са туристичким посјетама Љубињу и нашем предузећу дошли смо на сајмовима, гдје годинама успјешно излажемо наше производе – од чајева, преко хидролата (мирисних водица) до козметичких препарата од смиља, лаванде и жалфије, рекли су нам у „Љ – биљу“, додајући да су они уједно и наставно – научно истраживачка база за субмедетиренаско биље. Односно да је све то заједно на свој начин занимљиво и туристима. А то је, одмах на почетку. показала и посјета туриста из Данске, који су, након што су лијепо дочекани и угошћени, пуна три сата провели у „Љ – биљу“, разгледајући све – и расаднике и дестилацију етеричних уља и готове производе од биља које код њих не успијева; а то биље, опет,  свако ко посјети медитеранске и субмедитеранске крајеве памти по необично лијепим мирисима.

Danski turisti u ljubinjskom Lj -bilju

  Дански туристи у љубињском „Љ – биљу“
(Фото: Жарко Јањић)