Буџет за наредну годину 1.659.200 марака

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

На 11. сједници Слупштине општине Љубиње, којој је присуствовало 14. од укупно 15 одборника, већином гласова, прихваћен је приједлог буџета општине за 2014. годину у износу од 1.659. 200 марака.

Slike-9

Предложени буџет у поменутом износу претходно је добио сагласност Министарства финансија РС.

Slike-13Скупштина је такође прихватила приједлоге одлука о комуналнопј накнади, комуналним таксама и програм комуналне потрошње у наредној години. На приједлог начелника општине, на дневни ред је стављен и приједлог одлуке о продаји и промету грађевинског земљишта на локалитету Шкорава, што је скупштина, исто тако прихватила.

На данашњем засједању именована је и Комисија за избор и именовања предсједника и чланова одбора за жалбе, а у њеном саставу су: Славољуб Михић, Вукашин Поповић, Славица Турањанин, Мирослав Пецељ и Жељко Мичета.

У мало каснијем, свечаном дијелу, када су одборницима, али и представницима предузећа, установа, удружења и организација које дјелују у Љубињу, подијељени скромни новогодишњи поклони, начелник општине Веско Будинчић рекао је, између осталог, да“Херцеговина не стоји добро, а у тој Херцеговини Љубиње је у још горем положају, и без помоћи државе тешко се овај простор може одржати”.

Будинчић је подсјетио да је Љубиње, сем у оном индустријском периоду у бившој Југославији, увијек било у тешкој ситуацији – и додао да се он и данас залаже и потенцира да територија ове општине буде до Мркоњића у Поповом пољу, докле је некад и досезала. То би, према његовим ријечима, донекле поправило садашњи незавидни положај љубињског краја, који, нажалост, нема природних богатстава.

Slike-14

МХ-ЖЈ