AМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ У ПОСЈЕТИ ЉУБИЊУ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


AМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ У ПОСЈЕТИ ЉУБИЊ

Амбасадор Краљевине Норвешке у БиХ Олав Рајнертсен посјетио је данас општину Љубиње и разговарао са начелником општине Љубиње Стевом Драпићем и његовим сарадницима о могућностима успостављање сарадње између привредника из Норвешке и привредника из Љубиња.

Са амабасадором Рајнертсеном нашу општину су посјетили његова супруга Грy Реинертсен, политичка савјетница у Амбасади Ана Маглајлић, Санела Мујкановић, осиба задужена за промоцију бизниса, шеф пројектног одјела Огњен Грујић и његов лични асистент Жељка Војиновић.

Амбасадор Рајнертсен се захвалио начелнику општине Стеву Драпићу на његовом позиву да посјети општину Љубиње и изразио увјерење да постоји реална шанса за успостављање сарадње како политичке тако и економске нарочито на пољу енергетике, потом пољопривреде и туризма.

„Амбасадора и његове сараднике упознали смо са потенцијалима наше општине, који нису занемарљиви, иако нису у довољној мјери валоризовани. Ту првенствено мислим на потенцијале соларне енергије, али и неискориштене капацитет које имамо у нашој индистријској зони (хали од 4500 м2 и околном земљишту) и након данашњег састанка увјерен сам да постоје реалне шанса да пронађемо заинтересоване инвеститоре из Норвешке да покренемо неку производњу. Такође, амбасадору Рајнертсену смо изложили нашу иницијативу да од стране Владе РС добијемо на кориштење Хотел у Љубињу који је у њиховом власништву и да пробамо покренути овај кључни објекат за развој туризма Љубињу“ – рекао је начелник Стево Драпић

По завршетку састанка у Општинској управи, делегација Амбасаде Норвешке се састала са представницима предузећа Фармавит д.о.о Љубиње и „Љбиље“ д.о.о Љубиње и разговарали о могућностима пласирању производа ових предузећа на Норвешко тржиште.

Договорено је да крајем септембра или почетком октобра норвешки инвеститори посјете ова предузећа.

„Данашња посјета је превазишла моја очекивања. Начелник и његови сарадници су нам на најбољи могући начин представили Љубиње и изненађен сам да се неки производи, попут производа из линије Мирис Херцеговине производе у Љубињу, а ја лично користим те производе на бази бијелог лука. Овој посјети придајем велики значај и надам се да ћемо успјети омогућити извоз ваших производа на наше тржиште. Такође, акценат стављам и на туризам, да се позабавимо како од БиХ , па тако и од Љубиња, направити пожељну дестинацију за туристе…. Сигуран сам да ово неће бити наша посљедња посјета, а исто тако се надам да ће у септембру или октобру већ бити конкретних резултата. – рекао је амбасадор Рајнертсен.