У Љубињу свечано отворен „Дневни центар за дјецу и омладину са посебним потребама“

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


IMG_0898

У Љубињу је данас, у присуству великог броја званица, свечано отворен „Дневни центар за дјецу и омладину са посебним потребама“.

Овај пројекат, укупне вриједности 54.953,47 КМ, реализован је у склопу пројекта “Јачање локалне демократије ЛОД ИИИ”, којег, уз подсредство УНДП-а и општине Љубиње, финансира Европска Унија, с тим да општина Љубиње учествује 10% од укупног износа средстава.

“Отварањем овог објекта и општина Љубиње се придружује општинама из региона предузимајући нови модел бриге о дјеци са посебним потребама, који се базира на појединачним потребама лица, те прилагођавању животног простора и ширег окружења према њиховим потребама”, истакла је на самом почетку обраћања присутнима Славица Турањанин, предсједница Удружења “Зрачак” које је и аплицирало за овај пројекат, те у склопу којег ће исти бити и спроведен.

“Отварањем овог објекта омогућава се ријешавање специфичних проблема и задовољавање потреба дјеце и омладине са посебним потребама унутар Дневног центра и у кругу породица дјеце, а не у институцијама – домовима”, додала је Турањанин.

IMG_0888

У наставку обраћања присутнима, предсједница Удружења „Зрачак“ изразила је посебну захвалност начелнику општине Љубиње Веску Будинчићу, за несебичну подршку у свим фазама реализације овог пројекта, те представницима УНДП-аСамиру Омерефендићу и Дамиру Жараку, за финансијску и стручну помоћ у току имплементације пројекта.

IMG_0849

Осим њих, Турањанин се захвалила и свим осталим донаторима (министарствима и јавним предузећима), те свим стручним лицима која су на било који начин дала свој допринос да овај пројекат буде реализован.

Овој свечаности су, поред бројних грађана Љубиња и будућих корисника Дневног центра, присуствовали и представници удружења за дјецу и омладину са посебним потребама из источне Херцеговине и региона.

IMG_0877 IMG_0861

IMG_0885 IMG_0884

IMG_0895 IMG_0902

IMG_0845 IMG_0838

IMG_0835 IMG_0817

IMG_0819 IMG_0818