СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Низом манифестација обиљежено је Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина, крсна слава храма и општине Љубиње.
Програм је почео у петак 20. септембра дјечијим шаховским турниром „Љубиње 2019“, гдје су учешће узела дјеца из Љубиња, Гацка, Невесиња и Билеће.
У склопу већ сада велике и традиционалне акције коју организује Друштво добровољних давалаца крви „Љубиње“, прикупљене су 92 дозе ове најдрагоцијеније течности. У акцији су, поред чланова ДДДК „Љубиње“ и актива Берковићи, учествовали и даваоци из Невесиња, Гацка, Требиња, Вишеграда, Модриче, Лопара и Подгорице. Својим присуством акцију су увеличали и предсједник савеза ДДДК Републике Српске Миро Анђелић, предсједник Скупштине Савеза ДДДК РС Славко Јефтић, као и предсједник Асоцијације ДДДК Србије, Црне Горе и Републике Српске Владо Симић.
У суботу 21. септембра у Саборном храму Рођења Исуса Христа, свету Архијерејску литургију служио је његово преосвештенство Епископ ЗХиП Димитрије уз саслуживање протојереја Младена Жуловића, јеромонаха Марка, јереја Саше Којовића и ђакона Павла Ратковића. У литији која је ишла Светосавском улицом учетсвовало је велики број љубињаца али и гостију из околиних мјеста, затим Бачке Тополе, Гајдобре, Крушевца, Зрењанина, Новог Сада, Београда, Подгорице…
У свом говору начелник општине Љубиње Дарко Крунић посебно се захвалио представницима Удружења Љубињаца у Београду, који су скупили новчана средства и купили комби који ће служити за потребе омладине Љубиња (ОК Љубиње, Фолклорно друштво, екскурзије и сл…) Том приликом је предсједнику Удружења академику Миловану Пецељу уручена и захвалница општине Љубиње, а академик Пецељ је том приликом рекао да жели да се љубињски спортисти витешки боре, ђаци такмиче у знању и сви заједно шире братску љубав и проносе лијепе гласове о нашем Љубињу.

Уз богату трпезу госте су забављали чланови Флоклорног друштав „Љубиње“, Фоллкорног друштва „Беле воде“ из Крушевца, као и мушка пјевачка група „Љубињски звуци“

шах
ддк
ддк2
Slava-2019-21
Slava-2019-51
Slava-2019-73
Slava-2019-83
Slava-2019-115