СУТРА У ЉУБИЊУ – МОТ „ЈОВО ЂУРИЋ“

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


У Љубињу ће сутра бити организован 39. меморијални одбојкашки турнир „Јово Ђурић“ – у знак сјећања на  тренера, капитена и најбољег играча некадашњих љубињских клубова Партизана и Југометала, из којих је послије израстао и данашњи одбојкашки клуб Љубиње – Банком.

Турнир ће почети у 9 часова и 45 минута сусретом одбојкаша Љубиња и Гацка, а у поподневном такмичарском дијелу Гачани и Љубињци ће се огледати  са одбојкашима Маглића из Фоче.

По завршетку такмичења биће додијељена два пехара – први побједничкој екипи, а други најбољем играчу, којег ће прогласити комисија састављена од бивших играча горе помињаних љубињских клубова.

У минулим деценијама, на меморијалним одбојкашким турнирима „Јово Ђурић“ у Љубињу наступале су екипе из различитих рангова такмичења, од школске – каква је била екипа Ваздухопловне гимназије из Мостара, преко републичких лигаша попут Брезе из Брезе, па до прволигашких састава Модриче, сарајевске Босне, загребачке Младости…све до шампионске екипе Војводине из Новог Сада ( у чијим је редовима некада давно играо и сам Јово Ђурић).

С обзиром на вишедеценијско трајање, овај меморијал – један је од најстаријих меморијаних турнира у Босни и Херцеговини, па и на просторима цијеле бивше Југославије.

Потсјетићемо, до 1992. године  Меморијални одбојкашки турнир „Јово Ђурић“ у Љубињу налазио се и у Календару такмичења Одбојкашког савеза Југославије.

Генерални покровитељ овогодишњег турнира је Министарство за породицу, омладину и спорт Владе Републике Српске.