Сутра сједница Скупштине општине Љубиње: Буџет, струја и пореска стопа пред одборницима

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

Сутра (сриједа), с почетком у 10 часова, требало би да буде одржана 10. сједница Скупштине општине Љубиње, на којој ће, према најави, доминирати теме о општинском буџету. У вези с тим, пред одборницима ће се наћи Приједлог Ребаланса буџета Општине Љубиње за 2013. годину, Приједлог одлуке о усвајању ребаланса буџета за 2013, те Приједлог одлуке о извршењу Ребаланса буџета за ту годину, а потом и Нацрт буџета Општине за 2014. годину.

sjednica

Са једне од ранијих сједница (Снимио: Жарко Јањић)

Према предложеном дневном реду, који је потписала предсједница Скупштине општине Љубиње Љубица Козић, на сједници је планирана и тачка о проблематици снабдијевања електричном енергијом општине Љубиње о којој ће, логично, и одборници моћи да кажу своју ријеч; тим прије јер су још свјеже успомене на она недавна четири и по дана, када је ова општина остала без нормалног електроснабдијевања.

Међу бројним приједлозима одлука наћи ће се и они: о пореској стопи која ће се примјењивати за опорезивање непокретности на територији општине Љубиње у идућој години, о наградама за заснивање брака у општини Љубиње, о остваривању права на једнократну новчану помоћ и помоћ у натури, о оснивању територијалне ватрогасне јединице Љубиње, о утврђивању и обиљежавању имена насеља, улица и тргова и означавању зграда бројевима, о условима коришћења и расподјеле средстава за развој пољопривреде и села…

Као и обично, планирана је и тачка за одборничка питања, а потсјетићемо вас да на прошлој сједници није постављено ниједно.

Моја Херцеговина, Ж.Ј.