Спорт

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Највишу и неупоредиву вриједност љубињског спорта чине одбојка и Одбојкашки клуб „Љубиње“, (http://www.okljubinje.com/kontakt) који дјелује од 1961. године. Највиши успјеси клуба су такмичења у првој лиги СФРЈ, а у поратном периоду, клуб је од почетка такмичења Премијер лиге БиХ члан елитне селекције  БиХ одбојке. У дугогодишњем раду и трајању, клуб је одњеговао све врсте стручности овог спорта, од свих такмичарских селекција, до судијског и тренерског састава, па је тако постао препознатљива школа одбојке  и спортски бренд.

Већим дометима у погледу резултата на путу стоје финансијски проблеми, велики одлив младих играча, а у новијем периоду као посебно питање се истиче стање и опремљеност спортске дворане за извођење такмичења, јер више не задовољава прописане такмичарске услове.
Уз градску спортску дворану, која је постала неусловна за високе стандарде, међу спортске објекте треба истакнути недавно изграђени савремени базен за спортове на води, у оквиру пројекта Спортско-рекреационог центра „Боровик“.

Наравно, фудбалски стадион на Буцањима, стадион за мале спортове и бројна игралишта која су изграђена у посљедње 2-3 године говоре о потребама и улагањима у спорт и рекреацију.

Амбициозни пројекат Спортско-туристичког центра „Боровик“ у близини малог олимпијског базена, чека боља времена и инвеститоре.