Састанак са начелником

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Позивамо вас да у петак, 17. фебруара 2017. године у Љубињу, присуствујете догађају Састанак са начелником (Тown Hall Meeting),  дијалог начелника Општине Љубиње Дарка Крунића  са грађанима, представницима мјесних заједница, локалних власти, невладиног сектора и медија. Догађај ће се одржати у Сали Општине Љубиње у 11 часова.

Састанак са начелником је активност која се реализује у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“  који је заједнички пројекат Владе Швajцарске и Владе Шведске, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Тема Састанак са начелником је разговор о плановима развоја Општине кроз призму грађанске партиципације, са наглашеном новом улогом мјесних заједница, као центара директног учешћа грађана у општинским процесима.

Састанак са начелником ослања се на постојећи  концепт, који кроз комбинацију интервјуа начелника са модератором/водитељем, те кроз постављање питања од стране публике, анализира неколико раније дефинисаних сегмената који се дотичу главне теме.

Дневни ред/сегменти разговора са начелником су:

11.00-11.10 – Уводни поздрав

11.10-11.30 – Нова визија мјесних заједница и МЗ избори

11.30-11.50 – Учествовање грађана у планирању и креирању општинског буџета

11.50-12.10 – Комуналне теме, развој, привреда

12.10-12.30 – Рад са младима, социјално угроженима и другим категоријама

12.30-12.50 – Побољшавање комуникације са грађанством

12.50-13.00 – Закључна дискусија

Фондација за развој и демократију, као вањски сарадник на пројекту, организоваће састанке у 23 општине/града који учествују у пројекту, како би допринијели развоју капацитета грађана као активних судионика процеса доношења одлука, кроз састанке и дебате са темом функционисања мјесних заједница.

Позивају се учесници да унапријед доставе питања која се тичу дефинисаних тема на адресу frd.fondacija@gmail.com ако сматрају конструктивнијим да иста буду постављена од стране модератора-водитеља.