Регионално такмичење Црвеног крста у Љубињу: Побиједила екипа из Гацка

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

Гачани су освојили 42 бода, другопласирана екипа ОШ „Његош“ из Берковића 39, а трећепласирана ОШ „Свети Сава“ из Билеће 38 бодова.

На такмичењу, чији су домаћини били Општинска организација црвеног крста Љубиње и љубињска ОШ „Свети Сава“, учествовала је и екипа домаћина, те екипе ОШ „Ристо Пророковић“ из Невесиња и „Јован Јовановић Змај“ из Требиња.

– Домаћин је био добар, сви учесници, такође. Разлике међу екипама су биле мале – рекао нам је на крају Бранислав Арнаутовић, регионални секретар Црвеног крста за Источну Херцеговину, додајући да ће „побједничка екипа из Гацка представљати нашу регију, регију Источне Херцеговине, на републичком такмичењу, гдје ће се огледати са још осам регионалних побједника“.

Побједници: Софија  Савић, Владислав Зиројевић и Маја Зеленовић

Побједници: Софија Савић, Владислав Зиројевић и Маја Зеленовић

Мјесто и датум одржавања тог такмичења још није одређено, мада искуства упућују да би то могле бити Пале, гдје је и сједиште Црвеног крста РС. Коначни побједник тог будућег такмичења требало би да добије за награду десетодневно љетовање на мору, а спонзор те награде је Јавни фонд за дјечију таштиту РС.

– Данашње награде у Љубињу су скромне и пригодне, али сам срећан што смо их моја екипа и ја добили. Ово ми није прво такмичење, прије двије године учествовао сам на такмичењу Црвеног крста „Пази, мине!“ и освојио друго мјесто. Надам се сада да ћемо и на републичком такмичењу остварити добар пласман – рекао је капитен гатачке екипе Владислав Зиројевић, ученик деветог разреда ОШ „Свети Сава“.

Сви учесници регионалног такмичења у Љубињу

Сви учесници регионалног такмичења у Љубињу