ОТПОЧЕО ПРОЈЕКАТ УРЕЂЕЊА ДВОРИШТА ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА У ЉУБИЊУ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


ОТПОЧЕО ПРОЈЕКАТ УРЕЂЕЊА ДВОРИШТА ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА У ЉУБИЊ

Монтажом дрвених кућица данас је отпочео пројекат уређења дворишта дјечијег вртића у Љубињу.

„Пројектом је, поред набавке дрвених кућице са одговарајућим реквизитима и садржајем прилагођеним за дјецу, предвиђена и набавка вртуљака, љуљашки, затим предвиђено је и постављање расвјете у дворишту, набавка пијеска за пјешчанике, изградња едукативно-забавних стаза у кругу дворишта што ће, сигурна сам, допринијети повећању квалитета услуга и садржаја које пружа наша установа.

Додала бих да смо у сарадњи са општином Љубиње и Омладинском банком Љубиње прије пар мјесеци реализовали и пројекат опремања ентеријера у вртићу, када смо набавили столове и столице у нашој трпезарији као и одређен садржај едукативно-забавног карактера“ – рекла је в.д.директорица Милена Турањанин.

„Оне установе и предузећа које показују резултате у свом раду ми ћемо помагати, подржавати и награђивати. Једна од таквих установа је и дјечији вртић Љубиње која има у потпуности попуњене своје капацитет са 50-оро уписане дјеце, а како су ме упознали на листи чекања се налази још десетак дјеце што је знак да се у овој установи ради квалитетно.“- истакао је начелник опптине Љубиње Стево Драпић.

Начелник је додао и да ће у наредној години један од приоритета у реализацији бити пројекат реконструкције крова Дјечијег вртића.

Укупна вриједност пројекат Уређења дворишта дјечије вртића износи 10.000 КМ а финансиран је од стране њемачке владине организације ХЕЛП из Сарајева. Рок за завршетак пројекта је 60 дана.