ОПШТИНА ЉУБИЊЕ У ПРОЈЕКТУ „ИНИЦИЈАТИВА ЗА СОЦИЈАЛНУ ДИМЕНЗИЈУ ЕВРОПСКИХ ИНЕТГРАЦИЈА“

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Општина Љубиње је једна од седам неразвијених општина Републике Српске која је одабрана за учешће у пројекту „Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција“.
Пројекат вриједности 50.000 еура у потпуности финансира Arbeiter-Samariter-Bund Њемачка (ASB), а имплементира га АСБ Југоисточна Европа у сарадњи са националним Министарствима земаља Западног Балкана, задуженим за социјална питања (Министартсво здравља и социјалне заштите РС) која дају препоруке и сагласност за одабир појединих општина које испуњавају предвиђене критеријуме.
С тим у вези именован је и координатор пројекта испред локалне заједнице Витомир Војчић, као и координатор испоред Центра за социјални рад Радојка Дангубић који ће у наредном периоду заједно са представницима донатора радити на реализацији овог пројекта.
Предвиђено је финансирање максимално три пројектне идеје, а у склопу пројекта биће одржан и једнодневни тренинг менторске подршке на коме ће моћи присуствовати представници јединице локалне самоуправе, представници Центра за социјални рад, Завода за запошљавање, локалних организација цивилног друштва пружаоца социјалних услуга, као и других институција/организација релевантних за дефинисану пројектну идеју.
О датуму одржавања тренинга јавност ће бити правовремено информисана.
Више информација о пројекту можете добити на сајту АСБ и у просторијама општине Љубиње.
Овом приликом желимо изразити наше негодовање због одређених нетачних информација које се од стране одређених политичких партија у Љубињу пласирају у јавност, а везане су за овај пројекат.