ОДРЖАНИ ШЕСТИ СЕРГЕЈЕВИ СУСРЕТИ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


ЉУБИЊЕ – Велики број Љубињаца, оних из завичаја као и оних из других крајева, што ту се ту затекли на љетњем одмору, пратио је, 5. августа увече, у градском парку, Шесте Сергејеве сусрете, посвећене љубињском пјеснику и културном раднику Сергеју Ћуку (1967 – 2014).

Кроз стихове и пјесме на овој највећој љетњој културној манифестацији у граду под Радовињом, Сергеја су се још једном сјетили некадашњи његови пријатељи и сарадници – пјесници Вукашин Лугоња из Београда, Ђорђе Дабарчић из Гацка, Анжелика Николина Кучинар из Невесиња, Драган Кундачина из Берковића, гуслар Драган Пецељ из Љубиња, чланови Фолклорног друштва „Љубиње“, пјевачка група „Љубињски звуци“ и бивши глумци из Позоришта младих „Гимназијалац“.
-Не само да сам задовољан и презадовољан цијелом овогодишњом приредбом – и да се и овим путем захваљујем свим њеним учесницима и посјетиоцима, него ћу, заједно са младим Сергејевим пријатељима, покренути иницијативу да се у будуће организује једна још већа мамнифестација под називом Љубињско културно љето са разнима програмима од Петрова дана до Мале Госпојине – када Љубиње обиљежава Дан општине. Јер и овогодишњи Шести Сергејеви сусрети су показали да за то и воље и снаге имамо – рекао нам је Сергејев отац Ратомир Ћук.
Званични организатор овогодишњих Сусрета била је љубињска Народна библиотека „Др Љубо Михић“.
Ж.Ј.