Одржана 10. редовна сједница Скупштине општине Љубиње: Са струјом и даље неизвјесно

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

Скупштина општине Љубиње усвојила је приједлог ребаланса буџета за ову годину који износи 1.874.500 марака, као и нацрт буџета за 2014. годину, с износом од 1.659.200 марака који ће бити упућен на сагласност Министарству финансија Републике Српске.

Prihvacen-rebalans-budzeta-za-ovu-i-nacrt-budzeta-za-iducu-godinu-sa-sjednice-ljubinjskog-lokalnog-parlamenta

Прихваћен ребаланс буџета за ову и нацрт буџета за идућу годину: са сједнице љубињског локалног парламента

Одборници су упознати и са низом проблема везаних за електроснабдијевање, којим је овај крај одавно незадовољан, а у међувремену, како се чуло, не може да нађе рјешење да га иоле поправи. Више инстанце, како је то нагласио и сам начелник општине Веско Будинчић, којима су се и до сад низ пута обраћали – о томе упорно ћуте!

Прихваћен је и приједлог програма рада Скупштине општине за идућу годину, као и да пореска стопа за опорезивање непокретности на територији општине Љубиње у идућој години буде , као и у овој, 0,15 одсто.

Без дужих коментара присутних одборника, усвојен је још и цијели низ одлука попут оних о наградама за заснивање брака у општини Љубиње, остваривању права на једнократну помоћ и помоћ у натури, условима коришћења и расподјеле средстава за развој пољопривреде и села, о оснивању територијалне ватрогасне јединице Љубиње.

Прихваћен је и приједлог одлуке о поступцима и условима продаје градског гарђевинског земљишта (иза Дома здравља) у Улици Алексе Шантића.

Као ни на прошлом тако ни на овом скупштинском засједању (у сриједу) одборничких питања није било, а посљедња сједница Скупштине општине Љубиње у овој години требало би, како се незванично чуло, да буде одржана, у понедјељак, 30. децембра.

Ljubica-Kozic-predsjednica-Skupstine-opstine-Ljubinje

Љубица Козић, предсједница Скупштине општине Љубиње

Моја Херцеговина – Ж.Ј.