ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ У ЉУБИЊУ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-Поводом 9. Јануара – Дана Републике Српске, начелник општине Љубиње Стево Драпић уприличио је пријем за борце ВРС одликоване највишим признањима Републике Српске, као и за представнике Општинске борачке организације.

„Мени као припаднику прве генерације Војске Републике Српске је изузетна част разговарати са вама јер кад је било најтеже ви сте се истакли својом храброшћу. Нажалост, због епидемиолошких мјера нисмо били у могућности да позовемо и породице одликованих погинулих бораца као и остале љубињске борце носиоце разних признања и одликовања а њих има доста што нам говори да су Љубињци онда кад је било најпотребније били најхрабрији и најодлучнији.
Како смо тада Републику Српску бранили и стварали пушком, данас је исто тако морамо бранити али радом, економијом, праведношћу и изградњом институција при томе незаборављајући оне који су најзаслужнији за ово што ми данас имамо“ – рекао је начелник општине Стево Драпић.
-„Био сам борац и опет бих бранио Републику Српску али искрено нисам ово очекивао. Ја ништа не тражим за себе, али је срамота гдје се данас налазе борци и какав је наш положај “ рекао је одликовани борац Бранко Бокић
-„Ово је по први пут за ових 29 година да нас је неко позвао и сјетио се нас и због тога бих се најискреније захвалио начелнику.“ поручио је Синиша Пецељ демобилисани борац носилац Златне медаље за храброст.
По завршетку пријема положено је цвијеће на споменик погинулим борцима у Љубињу.