Најава радионице у Љубињу

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


Дана, 11. 11. 2014. године (уторак) са почетком у 10 часова у просторијама Народне библиотеке „др Љубо Михић“ у Љубињу, одржаће се радионица на тему „Плантажни узгој љековитог биља“. Радионица се одржава у склопу пројекта „Подршка развоју пољопривреде у Херцеговини“ који финансира УСАИД, а реализује УГ Нешто више из Мостара.

Сврха пројекта je oјачати конкурентност пољопривредног сектора у регији Херцеговине у циљу ефикаснијег такмичења у тржишној економији. Радионице ће се одржати у општинама Љубиње, Требиње, Берковићи, Равно и Широки Бријег.

По завршетку пројекта предвиђени су следећи резултати:  100 пољопривредника ће добити бесповратни садни материјал,  1500 пољопривредника из 12 општина са подручја Херцеговине ће ојачати своје капацитете кроз сарадњу са савјетодавном службом, 425 младих, жена и незапослених особа ће проћи практичне обуке из савремених пољопривредних пракси, 60 незапослених особа ће проћи обуке покретања властитог бизниса, 20 малих и средњих предузећа и пољопривредника ће увести ХАЦЦП и ГЛОБАЛГАП стандарде квалитета, 150 студената и средњешколаца ће стицати нова знања кроз волонтирање у МСП, 30  студената ће стажирати у локланим предузећима.

Укупна вриједност пројекта је 999.500 $.

Радионицу у Љубињу ће држати Мр Божо Илић и  Слободанка Поповић.