НА ФУДБАЛСКОМ КУПУ „ЉУБИЊЕ 2017“ НАСТУПИЛО 14 ЕКИПА

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


ЉУБИЊЕ – У недјељу, 4. јуна, на стадиону Буцање у Љубињу, организован је једнодневни фудбалски Куп „Љубиње 2017“, који је окупио младе играче (рођене 2008. године и млађе) из неколико градова Републике Српске, Федерације БиХ и Црне Горе, сврстаних у 14 екипа.

Највише спортског умијећа показала је екипа ФК Леотара из Требиња, која је у финалу, са 1:0,  савладала Школу фудбала Манда из Херцег Новог. У утакмици за треће мјесто мостарски Зрињски, такође са 1:0, савладао је Школу фудбала Леотарс из Требиња.

За најбољег играча проглашен је Мирко Вуковић из Леотара, најбољи голман је Вук Манићевић из Школе фудбала Манда, док је голгетер на Купу „Љубиње 2017“ био Петар Ласић из Зрињског који је противничке мреже затресао 10 пута.

Уз све  то, на првој фудбалској приредби, приређеној послије вишегодишње паузе на стадиону Буцање, публика је видјела и још цијели низ надарених, спретних и полетних младих играча пред којима је, очито, свијетла спортска будућност.

„Драго ми је да је све испало како треба. Видјели смо добар фудбал, било је квалитета и неизвјесности, и свега оног што фудбал чини чаробном игром“, рекао је Игор Јоксимовић, предсједник Школе фудбала Леотарс, организатора и иницијатора овог турнира.

Љубињци су марљивошћу и вриједним приступом организацији показали да су се зажељели фудбала.

„Потрудићемо се да догодине све подигнемо на још виши ниво. Радује ме ово лијепо дружење младих играча, било је доста посјетилаца, и наредне године све ћемо још боље организовати, заједно са људима из Школе фудбала Леотарс“, истакао је Дарко Крунић, начелник општине Љубиње, након што је претходно подијелио медаље и пехаре неким од најуспјешнијих учесника такмичења.

Симпатије публике побрала су и четири млада Љубињца која су наступала за Леотарс.

Организацију турнира, поред Општине Љубиње, помогли су још и „Љубивит“ Љубиње, „Кока продукт“ Љубиње, „Имел“ Љубиње, ДОО „Вуковић“ Љубиње, Кафе „Рио“ и Дискотека „Бизаро“ Љубиње, Црквена општина Љубиње, те појединачно Сава Пешут, Марко Гордић и Тодор Телебак, такође из Љубиња.

Занимљиво је и то да је ово била прва фудбалска приредба на стадиону Буцање послије вишегодишње паузе.   Жарко Јањић