Младен Босић посјетио Љубиње: СНСД је једини кривац што сви Херцеговци не живе од свог природног богатства

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

У оквиру радне посјете источној Херцеговини, врх Српске демократске странке је одмах послије Требиња, данас посјетио и Љубиње.

Предсејдник СДС-а, Младен Босић

Предсејдник СДС-а, Младен Босић

Теме састанка биле су стање странке у општинским одборима, опште стање у појединим херцеговачким општинама, те разрада и усаглашавање планова у вези са новим програмом странке за предстојеће изборе, којим ће се превазићи проблеми присутни у Херцеговини, јер како каже предсједник ове странке Младен Босић: „Херцеговина има толико пуно потенцијала и природних ресурса, има хидро и термо ресурсе, који су јој сами довољни да комплетно становништво ове регије добро живи. Садашња власт је једини кривац што то није тако“, – рекао је за „Моју Херцеговину“ Босић.

На питање да ли је једна од тема ових састанака била и име кандидата за предстојеће предсједничке изборе, Босић истиче да није, те да ће странка о томе разматрати тек у априлу мјесецу следеће године.

Он је потврдио и да је било контаката људи из СДС-а са недавно смијењеним министром Здравља и социјалне заштите Слободаном Станићем, али само како је рекао у вези са разлозима његове смјене.

Очигледно је да се Слободан Станић дотакао одређених докумената и сумњивих уговора из претходног руководства тог министарства, те је највјероватније то и био разлог његове експресне смјене“, додао је Босић

Предсједник СДС-а је потврдио да је раскид коалиције на државном нивоу са СНСД-ом дефинитиван.

Тражећи смјену Мирка Шаровића, СНСД је јасно ставио до знања да су им лични и страначки интереси испред националних, тако да је на жалост, прије свега Републике Српске, та сарадња и дефинитивно окончана“ – категоричан је предсједник СДС-а

Начелник општине Љубине, Веско Будинчић

Начелник општине Љубине, Веско Будинчић

На питање да ли ће раскид сарадње на државном, утицати и на локални ниво, Босић објашњава:

Па сигурно да ће новонастала ситуација утицати и на локални ниво, али и поред тога, и даље је на снази правило донешено од стране Главног одбора СДС-а, да општински огранци странке, сами доносе одлуке са киме ће правити коалиције, – закључио је за „Моју Херцеговину“ предсједник СДС-а Младен Босић.

Начелник општине Љубиње, Веско Будинчић, каже за „Моју Херцеговину“ да је задовољан посјетом врха странке, те додаје:

Свака посјета врха странке потврђује да имамо исте циљеве, да смо на истим релацијама и да се програм странке остварује, како у Љубињу тако и у Херцеговини. Усаглашавали смо програм странке за будуће изборе, на којима ће ја се искрено надам доћи и до промјене власти, јер само промјена владајућих људи може донијети бољитак и на финансијском, политичком и сваком другом плану. Само промјеном садашње власти у Републици Српској, можемо очекивати напредак и бољи живот, како у Љубињу тако и у цијелој Херцеговини, и ја свим својим бићем једва чекам да до таквих промјена и дође“ – рекао је Будинчић

Драгиша Сикимић – Моја Херцеговина