Мјесне заједнице

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


  1. MЗ Дубочица

Mјесну заједницу чини једно насељено мјесто, Дубочица.

Мјесна заједница  броји  131 становника.

Избори су проведени 23.aприла 2017.године. У  Савјет МЗ Дубочица изабрани су : Сорајић Бранко, Сорајић Саво, Сорајић Борко,Новокмет Момо, Пецељ Весимир.

Предсједник МЗ Дубочица је Бранко Сорајић, контакт телефон : 065/975-802.

МЗ Дубочица је једна од 4 мјесне заједнице из наше општине која је одабрана за учешће у пројекту „Јачање улога мјесних заједница у БиХ“ којег финансирају Владе Шведске и Швајцарске, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација у БиХ (УНДП). У склопу наведеног пројекта извршене су активности рехабилитације и асфалтирања сеоског пута укупне дужине од 426 метара,  а до јуна 2018 године завршиће се активности око уређења спортског игралишта.

 

  1. МЗ Крајпоље

Mјесну заједницу чини једно насељено мјесто, Крајпоље.

Мјесна заједница  броји око 120 становника.

Избори су проведени 23.aприла 2017.године. У  Савјет МЗ Крајпоље изабрани су : Козић Василије, Козић Душан, Козић Јован, Козић Љубица, Тохољ Зоран.

Предсједник МЗ Крајпоље је Василије Козић, контакт телефон 066/658-998.

МЗ Крајпоље је, такође, једна од 4 мјесне заједнице из наше општине која је одабрана за учешће у пројекту „Јачање улога мјесних заједница у БиХ“ којег финансирају Владе Шведске и Швајцарске, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација у БиХ (УНДП), а у току је реализација пројеката Изградња друштвеног дома  површине 84 м2, као и адаптација спортског терена.

 

  1. МЗ Вођени

Mјесну заједницу чини једно насељено мјесто, Вођени.

Мјесна заједница  броји око 120 становника.

Избори су проведени 23.aприла 2017.године. У  Савјет МЗ Вођени изабрани су : Главан Илија, Пецељ Јелена, Турањанин Чедо, Пецељ Данило, Бјелобрк Свјетлана.

Предсједник МЗ Вођени је Турањанин Чедо, контакт телефон 065/411-617.

МЗ Вођени је, такође, једна од 4 мјесне заједнице из наше општине која је одабрана за учешће у пројекту „Јачање улога мјесних заједница у БиХ“ којег финансирају Владе Шведске и Швајцарске, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација у БиХ (УНДП).

У току је пројекат изградње канцеларије мјесне заједнице, површине 24 м2 као и пројекат изградње резервоара за водоснабдијевање. И ови пројекти  финансирани од стране УНДП и Општине Љубиње.

 

  1. МЗ Крушевица

Мјесну заједницу чини једно насељено мјесто, Крушевица.

Мјесна заједница  броји око 120 становника.

Избори су проведени 23.aприла 2017.године. У  Савјет МЗ Крушевица изабрани су : Киса Бранко,  Поповић Бранислав, Ћоровић Миљан, Косјерина Боривоје, Косјерина Миливоје.

Предсједник МЗ Крушевица је Киса Бранко, контакт телефон : 065/894-496.

МЗ Крушевица заједно са МЗ Дубочица, МЗ Крајпоље и МЗ Вођени је одабрана за учешће у пројекту „Јачање улога мјесних заједница у БиХ“ којег финансирају Владе Шведске и Швајцарске, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација у БиХ (УНДП). У склопу овог пројекта завршене су активности на бетонирању три крака локалних сеоских путева, а очекује се и завршетак радова на изградњи сеоског спортског игралишта

 

  1. МЗ Виногради

Мјесну заједницу чине следеће улице  насељеном мјесту Љубиње : улица  Перића, улица  Др.Владимира Ћоровића, улица  кнеза Михаила Вишевића, улица Обрена Драшковића, улица попа Стевана Шаренца, улица кнеза Мирослава, улица Обрена Козића, улица Пере Ћоровића, улица војводе Влатка Вуковића, улица Луке Радоњића.

Мјесна заједница  броји око 350 становника.

Избори су проведени 23.aприла 2017.године. У  Савјет МЗ Виногради изабрани су : Лечић Раде, Ђогић Слађана, Ђого Драган, Бодирога Мирко, Шехидић Ален.

Предсједник МЗ Виногради је Ђогић Слађана, контакт телефон : 065/203-821.

 

  1. МЗ Љубиње II

Мјесна заједница Љубиње  II  обухвата у насељеном мјесту Љубиње улице : Пребиловачки пут, спушта се покрај кућа Ђурић и Мићић, иде ободом поља и обухвата насеље Обор, те породичне куће Брборић, Дангубић, Лучић и Вртикапа.

Мјесна заједница Љубиње  II  броји око 720 становника.

Избори су проведени 23.aприла 2017.године. У  Савјет МЗ Љубиње  II изабрани су : Ђордан Душко, Дангубић Небојша, Медан Милорад, Мичета Младенка, Чолић Блажо.

Предсједник МЗ Љубиње II је Чолић Блажо, контакт телефон : 065/397-985.

 

  1. МЗ Љубиње I

Мјесна заједница Љубиње  I  обухвата у насељеном мјесту Љубиње улице : Хиландарска и Кнеза Лазара.

Мјесна заједница Љубиње  I броји око 200 становника.

Избори су проведени 23.aприла 2017.године. У  Савјет МЗ Љубиње  I изабрани су : Шушић Ђоко, Климента Здравко, Видовић Ристо, Илић Миодраг, Ликић Ђорђо.

Предсједник МЗ Љубиње I је Шушић Ђоко, контакт телефон : 066/386-084.

 

  1. МЗ Убоско

Мјесна заједница Убоско обухвата насељено мјесто Убоско.

Мјесна заједница  броји око 100 становника.

Избори су проведени 23.aприла 2017.године. У  Савјет МЗ Убоско изабрани су : Банђур Раденко, Буквић Милорад, Ђого Милослав, Ђого Вукашин, Медан Синиша.

Предсједник МЗ Убоско је Ђого Милослав, контакт телефон : 065/381-638.