ЉУБИЊСКИ ОСНОВЦИ ОЧАРАЛИ И „КРЕАТИВНУ ЧАРОЛИЈУ“

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


ЉУБИЊЕ – Љубињски основци Василије Климента и Марија Шљукић освојили су друго и треће мјесто у својим конкуренцијама на овогодишњем међународном фестивалу „Креативна чаролија“, одржаном 25. и 26. маја, у бањи Врујци код Ваљева. Василије је награђен за литерарни рад, а Марија за музичку изведбу композиције с темом „Бори се за своја крила, јер небо није граница“.
Уз њих двоје, такође успјешно су на манифестацији наступили и њихови вршњаци и вршњакиње из 4 – А разреда Основне школе „Свети Сава“: Лука Сикимић, Милица Мичета, Невена Јахура и Јована Гордић, као и учитељице Радојка Пудар и Бранка Пепић.
Ова мала школска екипа Основне школе „Свети Сава“ била је и једина школска екипа из источне Херцеговине на том фестивалу који је окупио бројне ђаке и учитеље из Србије, Републике Српске Црне Горе, Македоније, Шпаније, Русије, Грчке…а љубињски основци су на њему учествовали девету годину заредом.
-Фестивал у Врујицима се одржава 14 година, а што се тиче ових девет на којима смо и ми учествовали, морам рећи да смо се сваки пут кући вратили веома задовољни и пуни лијепих успомена, јер је фестивал, као што му и само име каже, својеврсна креативна чаролија за сву ђецу. Овогодишњи је био још богатији од претходних пошто се на њему појавило 50 најбољих учитеља (едукатора) свијета, а међу њима је, и то треба обавезно споменути, Жељана Радојичић Лукић, директорица фестивала „Креативна чаролија“ – рекла нам је учитељица Бранка Пепић, закључујући да је ово након недавног наступа на Панонији код Бачке Тополе било још једно успјешно представљање секција Основне школе „Свети Сава“, па и самог нашег малог града на међународним манифестацијама. Она је уједно захвалила и свим спонзорима из Требиња и Љубиња који су помогли школским екипама да отпутују на ове двије велике приредбе.
Ж.Ј.

viber image5 viber image4 viber image2 viber image1 viber image