ЉУБИЊЕ: Обука на тему: „Рад и одржавање система за наводњавање“

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


У сали Скупштине општине Љубиње, у току је радни састанак на тему „Рад и одржавање система за наводњавање“. Предавач је проф Младен Тодоровић са Агромедитеранског института из Барија – Република Италија. Обуци присуствују представници Општине Љубиње, представници Јединице за координацију пољопривредних пројеката Министартсва пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, представници Удружења корисника вода из Требиња и Љубиња, те пољопривредни произвођачи из ове двије општине који ће бити корисници будућих система за наводњавање.

Програм данашње обуке обухватиће теме Институционални и партиципативни развој управљања системом за наводњавање; Рад система за наводњавање; Одржавање система за наводњавање; Цијене и тарифе водних услуга;  те Употреба нових технологија за управљање наводњавањем.

Подсјећамо да је ових дана отпочела реализација пројекта „Изградња система за наводњавање у Љубињском пољу“ укупне вриједности 2.700.000 КМ, гдје је  85% средстава обезбјеђено је од стране Свјетска банка, док су преостала средства обезбједила Општина Љубиње и надлежно Министарство.

Више о наведеном пројекту можете сазнати на сљедећем линку
obuka todorovic 1 obuka todo obuka todor Obuka todorovic