ЉУБИЊЦИ НАДИГРАЛИ ПРЕМИЈЕРЛИГАШЕ!

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

 

ЉУБИЊЕ – Успјешно организован, у суботу је 39. меморијални одбојкашки турнир „Јово Ђурић“ у Љубињу, завршен слављем домаћих играча, који су, иако чланови Прве лиге Републике Српске, са по 3:0 у сетовима, савладали двије екипе из Премијер лиге БиХ – Гацко из Гацка и Маглића из Фоче. Побједе су чисте као суза, тим вредније што их је остварила љубињска екипа у свом подмлађеном саставу.

Друго мјесто припало је Гацку. послије  побједе над Маглићем од 3:1.

Посебан жири овог меморијала, први пут у његовој историји састављен од некадашњих првотимаца љубињских одбојкашких клубова, у саставу Драган Пупић – Гашо (предсједник) и чланови – Александар Ацо Турањанин, Стеван Ћук, Миодраг Новокмет и Јован Вујовић, за најбољег играча турнира  прогласио је капитена и примача Љубиње Банкома Ђорђа Тохоља!

Побједнички пехар екипи Љубиње Банкому предао је Дарко Крунић,  предсједник Организационог одбора 39. меморијала и начелник општине Љубиње.

Крунић је додао да му је посебно драго што су се на овом турниру у гледалишти појавили поједини познати љубињски играчи и спортски радници који дуго  нису долазили у спортску дворану „Боровик“, иако им је, како је рекао ту увијек било мјесто – јер одбојка у Љубињу не потиче од нас и наших генерација, него од оних давних генерација што се симболички вежу уз Јову Ђурића, у чији спомен се и организује овај турнир.

Међу званичним гостима турнира били су: Ненад Крунић, предсједник клуба који је наставио да се такмичи у Републичкој лиги БиХ  након смрти Јове Ђурића, 3. априла 1973. године, Миленко Мићић, предсједник ОК Љубиње из времена  кад је овај клуб играо у Првој савезној лиги Југославије, па саиграчи Јове Ђурића из времена ОК Југометала: Мирко Васиљевић, Стеван Ћук, Жарко Јањић, Слободан Турањанин, као и 83 – годишњи Станко Турањанин, који је са Ђурићем играо још прије њих – у оној првој генерацији ОК Партизана, која је 1964. године освојила Зимски куп Босне и Херцеговине у Бихаћу – и донијела први побједнички одбојкашки пехар у Љубиње!

Између тог првог – и овог најновијег пехара – испреда се дуга и занимљива историја љубињске одбојке, спорта који је увијек био спорт број 1 у Љубињу.

Darko Krunic i kapiten Ljubinje Bankoma Đorđe Toholj

Дарко Крунић и капитен Љубиње Банкома Ђорђе Тохољ (Фото: Жарко Јањић)

Pobjednicka ekipa Ljubinje Bankoma

   Побједничка екипа Љубиње  Банкома

 

Dragan Pupic Gaso legenda ljubinjske odbojke

          Драган Пупић – Гашо, легенда љубињске одбојке

Stanko Turamnjanin  Станко Турањанин