ХЕРЦЕГОВАЧКА ХРАНА, ЗА ЕВРОПСКУ ТРПЕЗУ

Print Friendly, PDF & Email

AAA » A+ | A-


 

ЉУБИЊЕ- Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске, у сарадњи са Агенцијом за безбједност хране Босне и Херцеговине и Агенцијом за развој малих и средњих предузећа општине Љубиње, организовала је семинар на тему- „Значај заштите хране, као права интелектуалне својине“.

Предавач на овом семинару био је мр Драган Брењо, замјеник директора Агенције за безбједност хране Бих. Мр Брењо је овом приликом присутнима објаснио процедуру заштите прехрамбених производа у РС/БИХ, те додао „Да су невесињски кромпир, мед, сир из мијеха и љековито биље главни адути овог дијела Херцеговине, на чијој би промоцији убудуће требало радити, у складу са ЕУ стандардима.

Семинару су присуствовали представници предузећа из Љубиња, („Имел“, „Фармавит“, „Кока-продукт“), затим Удружење пчелара „Кадуља“, Туристичке организације Љубиња, предузетници, те представници општинских служби из Љубиња и Берковића.  Учешће су узели и представници Агенције за развој малих и средњих предузећа града Требиња, Аграрног фонда и Херцег меда, а из Билеће представници мљекаре Пађени.

Општа оцјена овога скупа је да је он први корак у подршци произвођачима из херцеговачких општина у процесу брендирања специфичних производа ове регије.

Испред Републичке Агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске и Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Љубиње, захвалили су Дејан Шешлија и Бојана Ликић, истичући да ће и ова републичка Агенција у наредним корацима мапирати пут, након идентификације производа и кренути у њихову заштиту.

IMG_6904 IMG_6910